cs.detector.media
13.07.2021 18:01
Перемоги парламенту в червні — версія Коаліції РПР
Перемоги парламенту в червні — версія Коаліції РПР
Експерти організації щомісяця готуватимуть добірки ключових досягнень і недопрацювань Ради.

У червні Верховна Рада ухвалила 6 законопроєктів, які позитивно впливають на демократичний розвиток України, вважають експерти громадської спілки «Коаліція Реанімаційний пакет реформ». На сайті організації оприлюднили відповідну інфографіку.

«Ми брали всі законопроєкти за один місяць (червень), які впливають на демократичне становлення України та сприяють розвитку громадянського суспільства. Тепер в нас буде такий регулярний щомісячний моніторинг проєктів законів, які ухвалює парламент. Також ми будемо моніторити й законопроєкти, які негативно впливають на демократичний розвиток України чи громадянського суспільства», — розповів «Детектору медіа» Дмитро Кривошеєв, PR-менеджер Коаліції РПР.

У переліку згадали ухвалені в першому читанні законопроєкти:

Серед ухвалених у другому читанні — законопроєкти №2051-1 про обмеження обігу пластикових пакетів, №5506 про корінні народи України, №3450 щодо захисту викривачів.

Сьомий позитивно відзначений законопроєкт — №3711-д щодо відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів — Рада ухвалила в другому читанні, однак 8 липня президент ветував його через колізію. 13 липня парламент врахував правки й ухвалив його повторно.

Нагадаємо, експерти РПР підбили підсумки 4-ї сесії Верховної Ради 9-го скликання та назвали очікування від 5-ї. Вони також назвали топдесятку пропозицій міністерствам від громадян, складену за результатами публічних обговорень ключових пріоритетів країни на 2021 – 2022 роки.

У РПР презентували онлайн-платформу для конкурсів на посади головних лікарів.

Інфографіка Коаліції РПР

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status