cs.detector.media
Анна Єгорова
06.07.2021 12:51
Три українські організації здобули гранти другого міжнародного нетворкінгу Civil Match
Три українські організації здобули гранти другого міжнародного нетворкінгу Civil Match
У заході взяли участь 455 організацій із 10 країн, серед них — 138 учасників із України.

1 – 3 липня на відкритому конкурсі для організацій громадянського суспільства Civil Match 2.0 громадські організації, фонди, медіа, виші, культурні й молодіжні організації дебатували про створення й реалізацію проєктів сектором, знайомилися з історіями успіху транскордонного партнерства та шукали довгострокових міжнародних партнерів для вирішення місцевих та глобальних проблем, повідомили в пресслужбі Всесвітнього культурного центру Goethe Institut в Україні. В онлайн-нетворкінгу взяли участь 455 організацій із країн Східного партнерства (Вірменія, Азербайджан, Білорусь, Грузія, Молдова, Україна), а також Польщі, Німеччини, Франції та Росії.

У рамках конкурсу організації могли встановити партнерство і запропонувати міжнародний проєкт у чотирьох сферах. Стартове фінансування в 1000 євро здобули чотири пари-переможці:

  1. Трек культури та цінностей — освітньо-концертна платформа сучасної академічної музики Kyiv Contemporary Music Days (Україна) та OSTAR Music Network (Німеччина). Експерти з академічної та популярної музики об'єднаються для навчання та створення спільного культурного продукту.
  2. Трек освіти та навчання — ГО «Енергійна Країна» (Україна), DRA e.V. (Німеччина) та ECOfuture (Білорусь). Організації планують створити Green Media School — навчальну програму для молодих журналістів, блогерів і студентів про «Зелений Курс» і безпечність нових технологій.
  3. Трек вирішення конфліктів — «Мирний діалог» (Вірменія) та ГО «Інтерньюз Україна» (Україна). Журналісти навчатимуть обраних учасників розрізняти фейки та військову пропаганду, у результаті — група створить спільну статтю.
  4. Трек культури і цінностей — Ta(r)dino 6 Art Platform (Азербайджан) & Kultur Aktiv e.V. (Німеччина). Проєкт передбачає створення резиденції в Баку для закордонних митців задля розуміння мистецтва Східної Європи.

Наступний етап Civil Match відбудеться 22 – 26 вересня. Учасники візьмуть участь у дискусіях щодо міжнародної співпраці.

Нагадаємо, Civil Match — інтенсивний онлайн-нетворкінг для агентів суспільних змін, що дає можливість знайти партнерів, синхронізувати цінності, створити спільні проєкти й отримати спільне фінансування на них. Мета ініціативи — заохочувати співпрацювати громадський сектор 10 країн. Програму ініціювали Всесвітній культурний центр Goethe Institut в Україні та МЗС Німеччини у партнерстві з компанією Digitizing Space, Федеральною агенцією з громадянської освіти Німеччини, українською ГО «Інша Освіта» та Східноєвропейською мережею з питань громадянського виховання.

Захід вирішили повторити після успіху Civil Match у 2020 році. Тоді учасники подали 238 проєктів, а захід відвідали більше 1000 представників понад 600 організацій.

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status