cs.detector.media
07.06.2021 16:58
Реформи в Україні підривають проросійські та олігархічні особи, які поширюють дезінформацію – Держдеп
Реформи в Україні підривають проросійські та олігархічні особи, які поширюють дезінформацію – Держдеп
Філіп Рікер: Такі особи є головним викликом євроатлантичної інтеграції України.

В.о. помічника держсекретаря США Філіп Рікер вважає, що пов’язані з Росією особи та олігархи намагаються підірвати прогрес України у втіленні реформ та становлять головний виклик євроатлантичній інтеграції України.

Про це Рікер сказав у відеозверненні під час міжнародного форуму Democracy in Action: Zero Corruption Conference.

«Ми також бачимо велику кількість зловмисних сил, які прагнуть підірвати реформи, не тільки керуючись власними інтересами, а й служачи певним політичним силам – це проросійські та олігархічні особи, які поширюють дезінформацію, намагаються впливати на інституції для ухвалення рішень чи сіяти безлад. Вони є головним викликом євроатлантичної інтеграції України», – цитує Рікера Укрінформ.

За словами Рікера, США накладають санкції та вводять візові обмеження «проти корумпованих та зловмисних осіб, як підривають демократичні процеси».

Так, у березні Сполучені Штати «публічно оголосили, що український олігарх Ігор Коломойський не має права в’їжджати до Сполучених Штатів через його причетність до масштабної корупції».

«Ми схвалюємо кроки українського уряду, зроблені цього року, щоб задіяти обмежувальні заходи проти корупціонерів. І ми відзначаємо роботу українського громадянського суспільства у викритті корупції. Ми сподіваємося побачити наступні дії українського уряду, у тому числі в суді, з притягнення цих осіб до відповідальності у найближчі місяці та роки», – сказав представник Держдепу.

Рікер додав, що боротьба з корупцією для України є не менш важливою від боротьби з російською агресією.

2 червня президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради як невідкладний законопроєкт про олігархів. Його текст доступний на сайті парламенту.

Партія «Європейська Солідарність» вважає, що законопроєкт про олігархів направлений особисто проти п'ятого президента Петра Порошенка, головною його метою нібито «є узурпація Володимиром Зеленським влади».

Український бізнесмен та медіавласник Ігор Коломойський, проти якого США запровадили санкції заявив, що «морально готовий» потрапити до офіційного реєстру олігархів.

Пресслужба Ріната Ахметова заявила, що бізнесмен не є олігархом, а є «найбільшим інвестором» в економіку країни.

Фото: Радіо Свобода

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status