cs.detector.media
Анна Єгорова
18.05.2021 15:53
«КиївПрайд» створив застосунок із мапою брендів, дружніх до ЛГБТ+
«КиївПрайд» створив застосунок із мапою брендів, дружніх до ЛГБТ+
У застосунку також можна знайти новини громадської організації, контакти ГО-партнерів, придбати фірмову продукцію та зробити пожертву.

Застосунок розробляли близько трьох місяців і презентували 15 травня до Міжнародного дня проти гомофобії, біфобії та трансфобії (відзначається 17 травня — ЗЗ), розповів «ЗМІ для змін» проєктний асистент ГО «КиївПрайд» Едвард Різ. «Ми хотіли показати, що Україна — європейська країна, яка за права людини. І бізнес в Україні — за права людини», — пояснив він.

За словами представника «КиївПрайду», в Україні вперше розробили подібний застосунок. Він доступний у двох версіях — для користувачів Android та iOS. Наразі меню пропонує розділи «Мапа» і «Новини». У вкладці «Інше» можна прочитати більше про «КиївПрайд» та партнерські профільні організації, перейти на сайт в онлайн-магазин і на сторінку для пожертв.

Скриншоти застосунку

Мапа включає 30 брендів (загалом понад 45 локацій) Києва. Інтерактивна мапа стала продовженням друкованих карт, створених у 2017 році під час «Євробачення» в Києві, розповів Едвард Різ. «Тоді ми створили мапу для гостей країни, для того щоб ЛГБТІК-люди, які приїхали в Україну на "Євробачення", відчували себе спокійно, могли піти до френдлі-місць. Цього разу маємо розширений варіант мапи. Тоді вона фокусувалася на місцях відпочинку (кафе, клуби, ресторани), зараз на ній також магазини (світові й українські бренди), театр, спорт-клуби, туристична агенція», — пояснив він.

Мапу оновили 5-ма локаціями. Організація зверталася до брендів, які вже підтримували спільноту, та пропонували приєднатися до мапи. За словами представника «КиївПрайду», деякі бренди проявили ініціативу, щоб опинитися в переліку.

Едвард Різ пояснив: «ЛГБТ-френдлі» насамперед означає, що власники та персонал бренду підтримують спільноту і її представники можуть почуватися вільно в закладах. «Ми знаємо, що ЛГБТ-люди можуть мати певні проблеми, просто тримаючись за руки в кафе. До них можуть підійти та почати спілкуватися мовою ненависті самі власники закладу — в Україні таке буває. Тому на нашій мапі насамперед бізнеси, які підтримують рівність, підтримують той факт, що Київ — місто вільних людей і ніхто не має проявляти ненависті один до одного», — зауважив проєктний асистент «КиївПрайду».

Паралельно «КиївПрайд» співпрацює з поліцією, щоби бренди, своєю чергою, не зазнали переслідувань через свою позицію. «Повісивши в себе символ нашої мапи — райдужне сердечко "Ми дружні", заклади певним чином наражають себе на небезпеку. Вони розуміють, що певні люди люблять бити інших людей. Ми постійно співпрацюємо з поліцією, проводимо інформаційні сесії щодо підтримки ЛГБТ-людей, робимо все, щоб безпека була максимальною», — додав Едвард Різ.

Водночас деякі локації запропонували свою територію для проведення заходів «ПрайдМісяця2021», який перенесли з червня на вересень через поширення коронавірусу. Програму заходів також оприлюднять у застосунку на окремій сторінці — це основне заплановане оновлення.

Створювати схожі застосунки для інших міст в організації поки не планують, однак побачили зацікавленість користувачів у коментарях у соціальних мережах, додав Едвард Різ.

Фото ГО «КиївПрайд»

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status