cs.detector.media
11.05.2021 11:50
Перший конкурс Держспецзв'язку для проєктів громадських об'єднань: триває набір заявок
Перший конкурс Держспецзв'язку для проєктів громадських об'єднань: триває набір заявок
Тематика ініціатив — кібербезпека. Заявки приймають до 1 червня.

У квітні Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації повідомила на своєму сайті про конкурс для програм проєктів чи заходів, розроблених громадськими об’єднаннями чи творчими спілками для втілення в 2022 році. Конкурсні пропозиції приймають до 1 червня.

Пріоритетні завдання для ініціатив:

Організатори конкурсу готові підтримати проведення конференцій, круглих столів, тренінгів, курсів, навчальних семінарів для суб’єктів національної системи кібербезпеки та власників об’єктів кіберзахисту; випуск довідників, брошур, інформаційних листівок; розробку методичних матеріалів, курсів дистанційної освіти та оцінки знань відповідальних за кібербезпеку посадовців, а також контенту вебресурсів, каналів тощо.

Межі фінансування проєкту — 100 тисяч гривень. Бюджетними коштами покриють не більше 75% вартості конкурсної пропозиції, наголосили організатори.

Нагадаємо, вперше такі конкурси запровадили в 2012 році в Міністерстві молоді та спорту для молодіжних і дитячих об'єднань. У 2016 році конкурс проєктів для ГО оголосили в Міноборони, а в 2020 році — Мінсоцполітики та Мінветеранів.

Як «ЗМІ для змін» писав раніше, практика проведення конкурсів для ОГС щороку розширюється і в регіонах.

Експерти переконані, що конкурси проєктів — необхідна заміна механізму «прямого» державного фінансування громадських організацій, якому бракує прозорості.

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status