cs.detector.media
06.05.2021 13:06
«Amnesty International Україна» заснувала конкурс правозахисних проєктів імені активістки Лесі Харченко
«Amnesty International Україна» заснувала конкурс правозахисних проєктів імені активістки Лесі Харченко
Набір заявок триває до 24 травня. Конкурс планують проводити щороку.

Конкурс активістських ініціатив названий на честь Лесі Харченко, координаторки з активізму «Amnesty International Україна», повідомила організація у Facebook. У жовтні 2020 року Леся Харченко пішла з життя після кількох місяців боротьби з онкозахворюванням. «Більшу частину свого професійного життя Леся присвятила формуванню активістської спільноти в Україні, її віра в людей і широка підтримка надихала всіх навколо на нові звершення. Аби вшанувати пам’ять і продовжити її справу, ми започаткували Конкурс активістських ініціатив імені Лесі», — зазначили в «Amnesty International Україна». Конкурс реалізовується за фінансування і підтримки родини Лесі Харченко.

Леся Харченко

Згідно з інформацією на сайті конкурсу, три переможці отримають до 30 тисяч гривень на реалізацію ідеї, менторську та медійну підтримку. Вони візьмуть участь у нетворкінгу з правозахисною спільнотою в Києві та відвідають тренінг із проджект- і фінансового менеджменту.

Взяти участь в конкурсі може кожен повнолітній українець із підконтрольної уряду території. До 24 травня треба заповнити анкету та описати ідею свого правозахисного проєкту. Переможців планують оголосити 7 червня. Вони втілюватимуть проєкти влітку, а у вересні презентують їх у Києві. Детальні правила конкурсу тут.

Нагадаємо, у щорічній доповіді щодо ситуації з правами людини аналітики «Amnesty International Україна» зауважили, що 2020 рік став періодом системного порушення прав людини, на які держава не змогла належно відреагувати.

У 2020 році правозахисники зафіксували 101 випадок нападів і переслідувань громадських активістів (83 випадки — у 2019-му). З початку 2021 року задокументовано 30 випадків переслідувань за громадську діяльність.

Фото, зображення «Amnesty International Україна»

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status