cs.detector.media
Аліна Щербина
«ЗМІ для змін»
17.04.2021 10:48
Локдаун в Україні. Недоліки і переваги онлайн-навчання, про які варто знати батькам
Локдаун в Україні. Недоліки і переваги онлайн-навчання, про які варто знати батькам
Останнім часом слова «локдаун», Zoom та «онлайн-курси» стали своєрідними трендами в освіті. І якщо локдаун – це вимушена міра, то новий формат навчання онлайн – необхідний крок в новій реальності, що має не лише недоліки, але й переваги.

Багатьох батьків та викладачів в Україні лякає діджитал революція в освітній сфері, що відбувається через пандемію. За результатами дослідження Освітньої агенції міста Києва, дистанційне навчання ускладнило життя 54,4 % батьків. За підсумком онлайн-опитування від Центру прав людини ZMINA – 40% жінок, що мають дітей шкільного віку, не задоволені ефективністю дистанційної освіти. На сайті Кабміну навіть існує петиція, що закликає відмінити дистанційне навчання в початковій школі.

Які фактори спричиняють негативне ставлення батьків до дистанційної освіти?

Утім, не всі батьки негативно ставляться до онлайн-навчання. За час коронакризи в Україні збільшується процент хоумскулерів та анскулерів. Зараз рух хоумскулінгу та анскулінгу найбільш активний в групах Facebook. На сьогодні близько 25 000 учасників по всій Україні є учасниками цих тематичних груп. Хоумскелери та анскулери – це ком’юніті батьків, що називають себе свідомими та підкреслюють важливість альтернативної освіти для дітей.

Батьки – це основні decision makers при виборі формату навчання для дитини. Які ж основні переваги онлайну можуть схилити їх до дистанційного навчання?

Наразі, дистанційне навчання – єдиний альтернативний варіант освіти для школярів, батьки яких бажають, щоб дитина розвивалася та отримувала знання. І не лише загальні та теоретичні, а й конкретні та практичні. 

Переваги онлайн-освіти батьки можуть оцінити на практиці, цю можливість дають дитячі навчальні онлайн-платформи. В EscapeLAB ми проаналізували усі недоліки дистанційки та створили найбільш ефективну модель навчання, що буде цікавою для дитини та зручною для батьків.

Обираючи формат навчання для дитини, важливо запитати себе - а який результат вона матиме після завершення курсу? Чи вийде в неї практично застосувати свої навички та знання, знайти професію своєї мрії, отримувати постійний та гідний заробіток? Впевнені, батьки зможуть прийняти виклик діджиталізації й обрати правильну та якісну освіту для своїх дітей!

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status