cs.detector.media
30.03.2021 19:03
Поліція прокоментувала свої візити до офісу громадської організації Dejure
Поліція прокоментувала свої візити до офісу громадської організації Dejure
Кажуть, усі дії відбувалися «винятково з метою отримання відомостей, які б підтверджували або спростовували дані, викладені у зверненні».

Нацполіція України у відповідь на запит «Радіо Свобода» підтвердила проведення 26 лютого слідчих дій за місцем роботи Романа Маселка – в офісі громадської організації Dejure.

Правоохоронці зазначили, що дії відбувалися «винятково з метою отримання відомостей, які б підтверджували або спростовували дані, викладені у зверненні», яке надійшло на їхню адресу. Звернення стосувалося можливого порушення Маселком закону «Про запобігання корупції».

«Під час ознайомлення пана Маселка із суттю можливого порушення до приміщення зайшла група осіб, яка своїми діями заважала, а потім унеможливила подальше виконання поліцейськими своїх службових обов’язків належним чином. У зв’язку із ситуацією, що склалася на той час, було ухвалено рішення залишити приміщення офісу», – повідомили в департаменті.

Правоохоронці наголошують, що жодних заходів, які би порушували законні права Маселка, не вживали.

«Перевірка за фактами, викладеними у зверненні, триває», – йдеться у відповіді на запит.

26 лютого близько 12:00 до офісу Фундації Dejure потрапили представники Національної поліції. Спілкування з правоохоронцями транслювали у фейсбук

Dejure співорганізовувала акцію на підтримку активіста Сергія Стерненка та судової реформи.

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status