cs.detector.media
16.03.2021 17:36
Мінрегіон анонсував онлайн-обговорення проєкту Національної стратегії створення безбар’єрного простору в Україні
Мінрегіон анонсував онлайн-обговорення проєкту Національної стратегії створення безбар’єрного простору в Україні
Публічні обговорення шести напрямків безбар'єрності відбудуться 19, 22 і 24 березня.

Про це повідомили на сайті Міністерства розвитку громад і територій України 16 березня. До участі запрошуються представники громадських, благодійних та міжнародних організацій, органів державної влади, експерти та фахівці аналітичних центрів і організацій громадянського суспільства, які зацікавлені в адвокації змін, що стосуються безбар’єрності в Україні.

Національна стратегія створення безбар’єрного простору в Україні розробляється в межах ініціативи першої леді Олени Зеленської та на виконання указу президента Володимира Зеленського від 3 грудня 2020 року. Стратегія націлена на усунення бар’єрів та перепон у різних сферах життя, посилення можливостей та забезпечення рівних прав для всіх українців, — зазначили в міністерстві. Роботу над Стратегією координує міжвідомча робоча група Кабінету Міністрів, яку очолює міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

Реєстрація на онлайн-заходи за посиланням. Графік публічних обговорень:


19 березня 

22 березня

24 березня

Доопрацювання проєкту Стратегії триватиме до 24 березня. Пропозиції та зауваження можна надсилати до Мінрегіону: 

Усі отримані пропозиції та зауваження громадського обговорення Стратегії будуть опрацьовані Мінрегіоном за підтримки експертного консорціуму, — зазначили в міністерстві. Фіналізовану версію Стратегії з урахуванням наданих пропозицій затверджуватиме Кабінет Міністрів України. 

Публічні онлайн-обговорення проєкту Нацстратегії відбуваються у співпраці з Міністерством розвитку громад та територій у межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України», що реалізується ІСАР «Єднання» у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ). Проведення заходів стало можливим завдяки підтримці Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

«Питання дискримінації людей з інвалідністю, людей старшого віку, батьків з дітьми до 6 років та інших вразливих груп населення досить гостро стоїть в українському суспільстві. Ми переконані, що безбар’єрність має стати новою суспільною нормою в Україні», — зауважили в команді проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України».

Нагадаємо, 5 березня парламент ухвалив закон про публічні консультації в першому читанні.

Рух «Чесно» презентував дослідження щодо практик проведення публічних консультацій серед 18 міністерств у період 2019 — першого півріччя 2020 року.

Громадський сектор очікує на ухвалення урядової Стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства на 2021—2026 роки. Про хиби та переваги проєкту нової Стратегії ми поговорили з Максимом Лацибою, експертом УНЦПД. Виконання чинної Стратегії оцінив Олександр Ярема, Державний секретар Кабміну.

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status