cs.detector.media
28.10.2020 19:17
Разумков доручив переглянути рішення щодо позбавлення акредитації у парламенті низки ЗМІ
Разумков доручив переглянути рішення щодо позбавлення акредитації у парламенті низки ЗМІ
Комітет Верховної Ради з питань свободи слова вирішив позбавити 19 інтернет-видань, агентств і газет акредитації в парламенті, бо вони «не висвітлюють діяльність Верховної Ради».

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков доручив пресслужбі Апарату ВР переглянути рішення щодо позбавлення акредитації у парламенті низки ЗМІ. Про це повідомила у Facebook його прессекретарка Ольга Туній.

«Перебуваючи з візитом у Німеччині, ми з подивом дізналися про пропозицію пресслужби Апарату Верховної Ради України щодо позбавлення деяких ЗМІ акредитації до Верховної Ради. Розуміючи важливість неупередженого та об‘єктивного висвітлення роботи Верховної Ради Дмитро Разумков надав термінове доручення пресслужбі Апарату Верховної Ради України переглянути та прийняти виважене рішення щодо переліку ЗМІ та підстав позбавлення їх акредитації», - йдеться в повідомленні.

Позиція голови парламенту також полягає в тому, що журналісти «Слідство. Інфо» та подібних проєктів «мають беззаперечне право доступу до першоджерел у парламенті та гарантоване право на журналістську діяльність».

Нагадаємо, 20 жовтня Комітет Верховної Ради з питань свободи слова вирішив позбавити 19 інтернет-видань, агентств і газет акредитації в парламенті, бо вони «не висвітлюють діяльність Верховної Ради». З такою ініціативою до Комітету звернулася пресслужба Апарату Верховної Ради. Комітет з питань свободи слова рекомендував припинити акредитацію, а вже пресслужба припинила акредитацію.

Згідно з протоколом засідання Комітету з питань свободи слова, позбавити акредитації хотіли: інтернет-видання «Politmarket.Info», інтернет-видання «Mind.kiev.ua», газету «Патріот плюс патріот», інтернет-видання «ВД Панорама», інтернет-видання «Правова інформатика», інтернет-видання «Ю-Контрол Медіа», інтернет-видання «Слідство. Інфо», агентство «АУРБ "Фалькон"», агентство «Стоп Корупції ТВ», інформаційне агентство «МСГК Інфо», агентство «Косатка Медіа», агентство «Журналісти проти корупції», агентство «Громадське телебачення Донбасу», агентство «Агентство промислової політики», журнал «Час Перших», журнал «Доброволець України», газету «Ник Вести», газету «Схід та захід разом», газету «Слово Патріота», газету «Життя Авто Євро Сили», газету «Ветеранська правда», агентство «Руська Правда». Трьом з них акредитацію залишили.

Народна депутатка від «Слуги народу», член Комітету з питань свободи слова Тетяна Циба пообіцяла швидко поновити акредитацію до Верховної Ради журналістам, яких її «випадково позбавили». Вона вважає, що в цій ситуації винна пресслужба Апарату Верховної Ради. За її словами, Комітет з питань свободи слова не знав, які ЗМІ рекомендує позбавити акредитації.

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков доручив пресслужбі Апарату ВР переглянути рішення щодо позбавлення акредитації у парламенті низки ЗМІ.

Раніше, 5 жовтня, голова Верховної Ради Дмитро Разумков змінив порядок допуску журналістів до парламенту: їх пускатимуть за постійною карткою акредитації та разовою перепусткою. Зайти до ВР зможуть не більше 120 працівників ЗМІ. Керівниця пресслужби Апарату Верховної Ради Ірина Кармелюк каже, що зараз у парламенті акредитовано 2934 людини від 512 ЗМІ. За її словами, у звичайний пленарний день у ВР працює до 60 працівників ЗМІ.

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status