cs.detector.media
10.07.2020 17:25
Виставки «Музею виборчого трешу» відкриють у вісьмох містах
Виставки «Музею виборчого трешу» відкриють у вісьмох містах
Перед виборами відкриють виставки зі зразками підкупу виборців, політичної реклами та чорного піару від 90-х і донині. Організатори шукають експонати.

Ідею реалізує Рух «Чесно» і «UA: Суспільне мовлення».

Як повідомляють в анонсі, виставки запрацюють в Одесі, Харкові, Сумах, Черкасах, Житомирі, Кропивницькому, Херсоні та Чернівцях.

«Глядачі побачать концентроване виборче сміття. Те, як політики отримують наші голоси не за програми, досвід і вже втілені проєкти, а за гречку, подарунки та обіцянки. Фактично, купують голоси виборців за копійки, щоб потім розпоряджатися їхніми мільйонними податками», — зазначила координаторка Руху «Чесно» Віта Думанська.

Марія Фрей, генеральна продюсерка регіонального мовлення на Суспільному, додає, що в епоху всеохоплюючого популізму та різноманіття інструментів підкупної політики, Суспільному вкрай важливо розповідати своїй аудиторії про всі ті засоби, які можуть використовувати кандидати під час виборчої кампанії, аби «купити» голос виборця: «Разом з «Чесно» та, власне, нашою аудиторією ми прагнемо висміяти культ гречкосійства і повернути повагу до інституту виборів в Україні».

Організатори закликають передавати до «Музею» зразки подарунків від політиків та політичної реклами. Потенційні експонати можна приносити в філії Суспільного вище згаданих восьми міст або надіслати поштою (реквізити можна отримати написавши на фейсбук-сторінку Музею).

Графік відкриття виставок:

Уперше «Музей виборчого трешу» презентували в Києві влітку 2019 року.

Нагадаємо, нещодавно Харківська міськрада виставила руху «Чесно» рахунок у 36 тис. грн за вже оприлюднені сканкопії протоколів. А в день голосування за представників Громадської ради при НАЗК екснардепка звинуватила «Чесно» в нечесності. Попри те, представник Руху отримав найбільше голосів.

Фото: фейсбук

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status