cs.detector.media
09.07.2020 12:18
Кабмін ухвалив план заходів на 2020 рік для розвитку громадянського суспільства
Кабмін ухвалив план заходів на 2020 рік для розвитку громадянського суспільства
Уряд запланував 16 заходів з метою створити сприятливе правове і фінансове середовище для розвитку громадянського суспільства України.

Як повідомляє Український незалежний центр політичних досліджень, проєкт відповідної Постанови уряд ухвалив у середу, 8 липня. Річний план заходів покликаний завершити реалізацію завдань Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства на 2016–2020 роки.

У плані частково враховані пропозиції УНЦПД: «План передбачає запропоноване УНЦПД обов’язкове прийняття органами місцевого самоврядування статутів територіальних громад та запровадження дієвих форм участі жителів в управлінні місцевими справами. Відтак, Уряд має внести на розгляд парламенту законопроект, який зробить такі статути обов’язковими та пропише чіткі правові процедури громадських слухань, експертиз, місцевих ініціатив тощо». 

Уряд планує розробити законопроєкт «Про публічні консультації». Його мета — підвищення прозорості та ефективності процедури консультацій громадськості з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, як зазначають в УНЦПД.

Серед інших планів Кабміну:

Ухвалену версію Плану уряд наразі не оприлюднив. Ознайомитися з проєктом можна на сайті УНЦПД.

Громадський сектор очікує початку спільної роботи над Нацстратегією на наступний 5-річний строк. Нещодавно понад 100 ГО країни створили Карту правових реформ громадянського суспільства, положення якої автори документу сподіваються побачити в новій Стратегії.

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status