cs.detector.media
19.06.2020 15:35
НАЗК затвердило склад нової Громадської ради, обраної онлайн-голосуванням
НАЗК затвердило склад нової Громадської ради, обраної онлайн-голосуванням
Ознак несанкціонованих втручань в онлайн-голосування не виявили.

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) затвердило новий склад Громадської ради при НАЗК, за яку голосували всі охочі шляхом онлайн-голосування. Про це йдеться в повідомленні НАЗК.

До складу Громадської ради при НАЗК увійшли представники таких антикорупційних громадських організацій:

Згідно з процедурою, персональний склад ради визначають шляхом конкурсу. Взяти участь в онлайн-голосуванні міг кожен охочий після підтвердження е-мейлу та номеру телефону. Голосування відбувалося 3 червня упродовж 8:00–20:00. Рішення про затвердження персонального складу Ради ухвалює НАЗК після аналізу результатів онлайн-голосування.

В аналізі результатів онлайн-голосування йдеться, що сервіс Google Analytics зафіксував, що 11 213 користувачів здійснили перехід на сторінку рейтингового голосування. 56% із них — перейшли із соцмереж. Натомість проголосувала лише половина — 5790 осіб. Решта — не пройшли всі етапи перевірок і верифікації користувача.

Прикметно, що близько 20% голосувань (1113 користувачів) співпали зі списком рекомендованих кандидатів, оприлюдненим у соцмережах низкою ГО-учасниць голосування. Спеціально утворена комісія, що аналізувала результати, дійшла висновку, що зловживань у цьому немає.

Нагадаємо, у день онлайн-голосування за представників оновленої Громадської ради при НАЗК екснардепка звинуватила Рух «Чесно» в поширенні недостовірної інформації.

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status