cs.detector.media
25.05.2020 12:02
«Опора» створила телеграм-бот для контролю нардепів
«Опора» створила телеграм-бот для контролю нардепів
Телеграм-бот «Депутат на долоні» упорядкує інформацію про роботу будь-якого нардепа та регулярно надсилатиме оновлення. А також запропонує зіграти у гру.

Бот розробила громадянська мережа «Опора» в межах проєкту «Депутат від А до Я» — повідомляє «Опора. Рівне»: «Ми створили цього чатбота, бо хочемо бачити більше відповідальних виборців, які знають усе про своїх обранців і можуть оцінити їхню роботу».

Знайти і спробувати бота можна за посиланням або в телеграмі за пошуковим запитом «Депутат на долоні».

Розробники зазначають, що через бота можна відстежувати:

Щомісячна розсилка включає топ-десятки найбільш і найменш дисциплінованих нардепів, кількість зареєстрованих проєктів законів і постанов, кількість голосувань і ухвалених законів і постанов, кількість поданих і змінених декларацій.

Дані зібрані з відкритих джерел — сайту Верховної Ради, порталу «Вони голосують за тебе» та бази декларацій.

«Депутат на долоні» запропонує також зіграти в гру-відгадайку. Користувач обирає опонента — певного або випадкового нардепа. Далі бот пропонує вгадати, як цей депутат голосував за десять проєктів законів чи постанов (із коротким поясненням їхнього змісту). Відтак можна дізнатися, скільки разів голос виборця збігся з голосом депутата. На думку розробників, це добрий спосіб знайти серед депутатів однодумців (або навпаки).

«Народний депутат — не благодійник чи меценат. У першу чергу він — законодавець і представник народу в парламенті, єдиному законодавчому органі державної влади. Його обов’язки визначені законом. Він зобов’язаний бути на засіданнях комітетів і Верховної Ради, голосувати, працювати над законами, спілкуватись із виборцями, вивчати їхні потреби та громадську думку. У нього немає й не може бути важливіших справ, ніж тиснути кнопки в парламенті. Він зобов’язаний звітувати перед виборцями й могти пояснити логіку та причини будь-яких своїх дій», — резюмують мету проєкту розробники «Опори».

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status