cs.detector.media
16.05.2020 13:20
Громадські організації назвали головні механізми впливу на владу. Результати опитування
Громадські організації назвали головні механізми впливу на владу. Результати опитування
Найбільш ефективно впливати на владу можливо за допомогою ЗМІ, вважають опитані представники громадських організацій.

Серед інших механізмів впливу на владу, найбільше згаданих експертами, — звернення до міжнародних організацій і світової спільноти, залучення позитивного досвіду співпраці інших регіонів і країн, розробка і просування матеріалів з аналізу політики та відповідних рекомендацій, а також утворення сильних об’єднань (асоціацій, рухів) громадських організацій.

Такими є результати опитування 75 представників ГО різних міст, які провів у квітні-травні Фонд «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва.

Джерело — dif.org.ua

На думку опитаних, взаємодії неурядових організацій з владою найбільше заважають такі проблеми:

Респонденти вважають, що насамперед громадські організації мають зосереджуватися на захисті громадянських прав та свобод, а також на контролі за владою та протидії корупції.

«Основною мотивацією, чому люди беруть участь у діяльності громадських організацій та об’єднань або створюють громадські ініціативи, опитані назвали захист своїх прав та реалізацію інтересів. На другому місці – громадський контроль за діяльністю органів влади, на третьому – турбота про загальне благо та допомога іншим людям», — зазначено в публікації Фонду.

Нагадаємо, за даними цього ж дослідження, основний напрямок діяльності ГО під час пандемії — інформаційне роз'яснення.

Опитування проведено Фондом «Демократичні ініціативи» з 15 квітня по 1 травня 2020 року серед представників громадських організацій. Загалом отримано 75 відповідей. Детальніше про результати опитування, методи та учасників — на сайті фонду «Демократичні ініціативи».

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status