cs.detector.media
16.04.2020 12:59
В Україні майже не розслідують напади на журналістів – Amnesty International
В Україні майже не розслідують напади на журналістів – Amnesty International
Міжнародна неурядова організація Amnesty International повідомила, що в Україні майже не розслідують регулярні напади на журналістів.

По це йдеться в доповіді організації щодо прав людини в Європі та Центральній Азії в 2019 році, передає «Радіо Свобода».

У звіті Amnesty International «Права людини в Україні у 2019 році» вказано, що про прогрес у притягненні до відповідальності підозрюваних у нападах на активістів та журналістів повідомлялося лише в найбільш відомих справах.

«Друковані медіа, мовники та онлайн-медіа залишалися плюралістичними, однак серйозну проблему становило насильство проти журналістів і журналісток, а також обмеження, спрямовані на іноземних журналістів та ЗМІ, звинувачених у проросійській антиукраїнській пропаганді», – йдеться в документі.

Крім того, за даними організації, в окупованому РФ Криму незалежні медіа та журналісти не мали змоги працювати, а більшість онлайн-медіа заблокували. Водночас окуповані райони Донецької та Луганської областей досі залишаються недоступними для багатьох організацій громадянського суспільства та гуманітарних організацій. «Незалежної інформації про життя на цих територіях бракувало (у 2019 році)», – зазначається в звіті.  

Як писав ДМ, Інститут масової інформації зафіксував в Україні в 2019 році 243 випадки порушень свободи, з них 172 випадки стосувалися фізичної агресії проти журналістів. 

Нагадаємо, міжнародна правозахисна організація «Репортери без кордонів» (RSF) закликала українську владу гарантувати безпеку журналістів, які висвітлюють ситуацію щодо коронавірусу COVID-19. 

Фото: Amnesty International 

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status