cs.detector.media
04.04.2018 18:00
Комітет протидії корупції рекомендував Раді підтримати в першому читанні скасування е-декларацій для антикорупційних активістів
Комітет протидії корупції рекомендував Раді підтримати в першому читанні скасування е-декларацій для антикорупційних активістів
3 квітня народні депутати відмовилися включити ці законопроекти до порядку денного.

Комітет Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції рекомендував парламенту підтримати в першому читанні законопроекти, які стосуються скасування чи відтермінування подання е-декларування для антикорупційних активістів. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Комітет запропонував проголосувати за проекти законів №8209 і №8209-1. 3 квітня народні депутати відмовилися включити ці законопроекти до порядку денного.

Законопроект №8209 пропонує встановити, що дія закону про запобігання корупції не поширюється на громадських активістів, які отримують кошти в рамках реалізації в Україні програм у сфері запобігання і протидії корупції. Також передбачається звільнення активістів від адміністративної та кримінальної відповідальності за неподання декларацій.

Альтернативний законопроект передбачає також скасування е-декларування для іноземців, які входять до складу наглядових рад державних компаній.

Нині закон зобов’язує до 1 квітня певні категорії посадовців, держслужбовців подавати електронні декларації. Цього року цей обов’язок покладено і на активістів антикорупційних організацій. Це викликало критику самих активістів, а також міжнародних партнерів.

Нагадаємо, законопроект №8209 «Про внесення змін до Закону України «Про запобігання корупції» щодо звільнення від відповідальності окремих категорій осіб», який передбачає скасування е-декларування для громадських активістів в парламенті був зареєстрований 30 березня. Однак 2 квітня антикорупційний комітет Верховної Ради не поставив до розгляду питання скасування обов'язкового електронного декларування для представників громадських організацій, оскільки не зібрався кворум.

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status