cs.detector.media
02.04.2018 19:36
Гройсман назвав введення е-декларування для антикорупційних активістів помилковим
Гройсман назвав введення е-декларування для антикорупційних активістів помилковим
Сьогодні антикорупційний комітет Верховної Ради не поставив до розгляду питання скасування обов'язкового електронного декларування для представників громадських організацій, оскільки не зібрався кворум.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман висловився за скасування електронного декларування для громадських активістів. Про це він сказав в ефірі «112 Україна».

«Я вважаю, що введення такого декларування було помилковим, і зараз потрібно, щоб парламент об'єднався навколо того, щоб скасувати е-декларування для громадських активістів», - зазначив Гройсман.

Він пояснив, що електронне декларування повинно застосовуватися до людей, які мають доступ до державних коштів.

«Громадські активісти якраз для того і потрібні, щоб максимально забезпечувати публічність роботи влади. Вони не мають ніякого відношення до державних коштів, тому вони не повинні заповнювати декларації», - додав прем'єр-міністр.

Також Гройсман зазначив, що вважає важливим скасування декларування для іноземців - членів наглядових рад державних компаній.

Нагадаємо, 30 березня в парламенті було зареєстровано законопроект законопроект №8209 «Про внесення змін до Закону України «Про запобігання корупції» щодо звільнення від відповідальності окремих категорій осіб», який передбачає скасування е-декларування для громадських активістів.

Верховна Рада планує розглянути скасування електронного декларування для громадських активістів вже після 1 квітня, тобто після закінчення терміну подачі електронних звітів.

Як повідомляв «Детектор медіа», Європейський комісар з питань європейської політики сусідства Йоганнес Ган розкритикував провал обіцяного українською владою скасування е-декларацій для громадських активістів. «Українська влада не виконала своїх зобов'язань», - заявив у зв’язку з цим Йоганнес Ган.

2 квітня антикорупційний комітет Верховної Ради не поставив до розгляду питання скасування обов'язкового електронного декларування для представників громадських організацій, оскільки не зібрався кворум.

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status