cs.detector.media
22.03.2018 10:23
У Севастополі суд над активістом, обвинуваченим в екстремізмі через коментарі у соцмережі, продовжиться 10 квітня
У Севастополі суд над активістом, обвинуваченим в екстремізмі через коментарі у соцмережі, продовжиться 10 квітня
У підконтрольному Кремлю Гагарінському районному суді Севастополя 21 березня перенесли судові дебати у справі Ігоря Мовенка, якого звинувачують в екстремізмі за коментарі «ВКонтакте», на 10 квітня.

Про це повідомляє кореспондент «Крим.Реалії».

Російський прокурор заявив клопотання про виклик до суду для допиту експерта ФСБ Іллі Виноградова. У зв'язку з цим дебати були перенесені.

Як повідомляв «Детектор медіа», 14 березня у підконтрольному Кремлю Гагарінському районному суді Севастополя відбувся допит Ігоря Мовенка, якого звинувачують в екстремізмі за коментарі в соціальній мережі «ВКонтакте». Суд призначив дебати сторін процесу на 21 березня. 

Нагадаємо, 16 грудня 2016 року, в Севастополі співробітники ФСБ приїхали на роботу до Ігоря Мовенка і забрали його з собою. Також співробітники силового відомства вилучили його робочий комп'ютер. Дружині пан Мовенко встиг повідомити, що його били, погрожували помістити в СІЗО, якщо він не зізнається в екстремізмі. Вдома також було проведено обшук. Силовики вилучили ноутбук, жорсткі диски домашнього комп'ютера, сімкарти і упаковку від стартового пакета, мобільний телефон.

У квітні 2017 року кримському активісту Ігорю Мовенку пред'явили звинувачення за ч.2 ст.280 КК РФ (публічні заклики до здійснення екстремістської діяльності). Українець знаходиться під підпискою про невиїзд.

Згодом стало відомо, що Росфінмоніторинг вніс севастопольця Ігоря Мовенка до списку екстремістів і терористів.

На фото - Ігор Мовенко

Фото: «Крим.Реалії»

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status