cs.detector.media
14.09.2016 19:06
Світлана Заліщук прокоментувала скандал довкола її квартири
Світлана Заліщук прокоментувала скандал довкола її квартири
Вона повідомила, що купила квартиру разом зі своїм громадянським чоловіком, який продав своє житло в Стокгольмі

Народна депутатка від «Блоку Петра Порошенка» Світлана Заліщук, яка до обрання до Верховної Ради працювала в громадських організаціях, прокоментувала скандал, що вибухнув у соцмережах довкола її квартири, яку вона придбала в серпні 2014 року нібито за 13 млн грн.

Інформацію про квартиру пані Заліщук поширив 14 вересня журналіст Всеволод Філімоненко на своїй сторінці у Facebook: «Квартира в серці столиці площею 158 кв.м (за адресою: м. Київ, вулиця Софіївська…), вірогідно, обійшлася Світлані приблизно $ 500 тис. (13 млн грн.)».

Світлана Заліщук відповіла на це постом у Facebook:

«Друзі та шановні журналісти, цей мій офіційний коментар щодо ситуації з житлом.

Спочатку про «джерело» інформації.

Пост написав Всеволод Філімоненко – відомий хабарник, який на парламентських виборах у 2012 році, ставши активістом руху ЧЕСНО в Луганську, за 3000 тисяч євро обіцяв припинити критикувати одного кандидата, і почати мочити його опонента. Рух ЧЕСНО, який я на той час координувала, публічно зі скандалом вигнали цього негідника. Відео та аудіо є в інтернеті. На жаль, не притягнули до кримінальної відповідальності хлопця.

https://www.youtube.com/watch?v=1wJLcqQ21k4

Тепер по суті.

У 2014 зі своїм громадянським чоловіком ми купили квартиру. Для такої покупки він продав свою квартиру в Стокгольмі, оскільки вирішив переїхати жити в Україну. Зауважу, на той час я не була політиком чи державним службовцем. Його статки відображені в моїй декларації. Щодо ціни житла – не відповідає дійсності. Вказана в публікації машина належала йому з 2010 року, ще задовго до того, як ми познайомилися.

Ось моя декларація. Ту все зазначено. http://itd.rada.gov.ua/declview/Home/Main/17976/2015

Також паралельно піднімається тема про «дерибан грантів», оскільки я працювала раніше в громадській організації. Хочу прокоментувати. Моя колишня організація щороку проходила міжнародний аудит фінансування та діяльності, який здійснював незалежний аудитор, обраний за результатами публічного! тендеру.

Інформацію про це легко можна знайти в Інтернеті. Наприклад, http://www.chesno.org/news/1145/

Так само, як і результати таких аудитів. Наприклад, ось http://www.chesno.org/finance.

Дякую журналістам, які пильнують статки чиновників і політиків. Так і має бути».

Минулого тижня в соцмережах і ЗМІ вибухнув скандал довкола купівлі наприкінці серпня 2016 року народним депутатом від БПП і колишнім журналістом Сергієм Лещенком квартири на вул. Франка в Києві вартістю $ 300 тис (понад 7 млн грн). Він пояснив, що частина коштів на квартиру – його власні заощадження, половину суми йому позичила власниця «Української правди» Олена Притула, а решта – гроші його дівчини Анастасії Топольської. «Громадське телебачення» порахувало їхні доходи з оприлюднених у ЗМІ податкових декларацій та зробило висновок, що зароблених ними грошей вистачає на купівлю кількох квартир.

Фігуранти «квартирних скандалів» Сергій Лещенко і Світлана Заліщук у минулому були в близьких стосунках.

Фото: fakty.ictv.ua

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status