cs.detector.media
05.08.2016 15:12
21-23 серпня – тренінг для журналістів та активістів Києва, Львова, Одеси та Харкова
Тренінг для журналістів та активістів «Розробка регіональних партнерських проектів, спрямованих на збільшення прозорості та підзвітності влади» відбудеться 21-23 серпня у Києві

Міжнародна організація «Інститут висвітлення війни та миру» (Institute for War and Peace Reporting) запрошує журналістів та активістів з Києва, Львова, Одеси та Харкова подати заявки на участь у триденному тренінгу у Києві, присвяченому розробці проектних ідей та партнерських проектів, спрямованих на збільшення прозорості та підзвітності влади, боротьбу з корупцією, громадський контроль та моніторинг реформ за Угодою про асоціацію з ЄС, що мають регіональний вимір, які пізніше можуть бути підтримані в рамках цього проекту. 

В результаті тренінгу журналісти та представники організацій громадянського суспільства, які спеціалізуються або активно цікавляться вище означеними темами, ближче познайомляться із досвідом партнерів в інших містах, спільно з експертами та фасилітаторами напрацюють пул проектних ідей та закладуть засади майбутніх партнерських команд. На тренінгу будуть оголошені умови підтримки розроблених проектів та інші можливості проекту для журналістів та активістів.

Тренінг відбувається в рамках проекту «Більше фактів для діалогу» (More Facts for Dialogue), який виконує Інститут висвітлення війни та миру (IWPR) в Україні за підтримки Міністерства закордонних справ Королівства Нідерландів. Одна із цілей даного проекту – зміцнення системи громадського контролю з боку громадянського суспільства та медіа, висвітлення прогресу або його відсутності у реалізації урядових реформ, пов’язаних із виконанням Угоди про Асоціацію з ЄС, покращення інформування громадськості та громадський моніторинг та контроль.

До участі запрошуються журналісти всіх видів ЗМІ та представники організацій громадянського суспільства з вище названих чотирьох міст, зацікавлені в реалізації власних проектних ідей, а також в одержанні експертної та партнерської підтримки й фінансування. Пріоритетами проекту є підзвітність влади, протидія та запобігання корупції, громадський моніторинг реформ, що здійснюються Урядом України за Угодою про асоціацію з ЄС та мають регіональне втілення. Географічно проект має зосереджуватися на проблемах чотирьох міст (Київ, Львів, Одеса та Харків) або відповідних областей.

Подати заявку можна до 10 серпня 2016 року включно. Участь у тренінгу є безкоштовною. Передбачені кава-паузи та обіди. Учасникам з інших міст пропонується проживання в готелі та передбачена компенсація витрат на проїзд. Група учасників тренінгу формується на конкурсних засадах. Організатори повідомлять запрошених учасників про участь не пізніше 12 серпня 2016 року. Ваші запитання надсилайте на ukraine@iwpr.net або звертайтесь за номером 063 590 1132.

Тренери-фасилітатори:

Олег Хоменок, радник з питань ЗМІ Internews Network, сертифікований медіа-тренер, регіональний координатор міжнародного проекту SCOOP (Данія) з підтримки журналістських розслідувань. Олег є сертифікованим медіа консультантом (BBC World Service Trust, World Bank Institute) та автором кількох підручників з журналістики.

Віталій Мороз, керівник програм нових медіа в ГО "Інтерньюз-Україна”, проводить навчання та розвиває інноваційні освітні проекти для ЗМІ (в т.ч. онлайн-ЗМІ, соціальні медіа, цифрова комунікація та цифрова безпека). Був організатором близько 10 баркемпів, розвивав антикорупційний проект CorruptUA.org, який об’єднує мережу регіональних розслідувачів. Віталія Мороза можна знайти в Твітері - @insider_ua (українською)  та @vitaliymoroz (англійською).

Павло Бєлоусов, кримський фахівець з онлайн-медіа та інтернет-кампаній 15-річним досвідом; з 2014 року живе у Львові і веде проект «УкрЯма» (див. у «Фактах»). Раніше у Криму розвивав ГО «Новус» (2011-2014рр.), законсервовані нині проекти «Дерибан» (контроль за земельними ресурсами), «Карта проблем» (контроль за комунальними службами). Ще у 2008 році запускав місцевий новинний ресурс «Алушта live», найбільш популярний й відвідуваний сайт до середини 2014 року. Проводив тренінги з питань монетизації, просування, розвитку гіперлокальних інформаційних сайтів, онлайн-інструментів, був ментором і ведучим у хакатонах. Співзасновник SmartLviv.

Участь у тренінгу інших експертів залежить від побажань у заявках учасників

Про IWPR:

IWPR – це відзначена нагородами некомерційна організація, що займається питаннями ЗМІ та прав людини. На даний момент вона представлена майже в трьох десятках країн у всьому світі і дає право голосу тим, хто втягнений в конфлікт, знаходиться в умовах кризи та змін. IWPR допомагає людям у найскладніших умовах отримувати доступ до інформації, необхідної для позитивних зрушень у їхньому житті – вимагати від уряду підзвітності, конструктивних рішень, зміцнення громадянського суспільства та захисту прав людини. IWPR формує навички та здібності місцевих журналістів, підтримує локальні ЗМІ, співпрацює із громадянським суспільством та урядами для того, щоб інформація мала якомога більший вплив.

 

 

 

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status