cs.detector.media
30.04.2015 20:21
На базі «КримSOS» створений інформаційний центр «КримInfo»
На базі «КримSOS» створений інформаційний центр «КримInfo»

Громадська ініціатива «КримSOS» запускає на своїй баз інформаційний центр, який займатиметься питаннями, пов'язаними з Кримом і внутрішньо переміщеними особами з Криму. Про це повідомляє Юлія Федотовських, координатор публічної інформації «КримSOS».

 

Мета інформаційного центру «КримInfo» - повернути інтерес громадськості до ситуації в Криму та проблемам кримчан. Основні завдання «КримInfo»: інформувати світову громадськість про події, які відбуваються в Криму, за допомогою співпраці з іноземними журналістами; інформувати українську спільноту про проблеми Криму і кримчан для того, щоб актуалізувати і вирішувати існуючі проблеми.

 

«Наш проект буде працювати в декількох напрямках. Ми будемо аналізувати і публікувати актуальну та об'єктивну інформацію про події в Криму. Це не тільки новини, але й інтерв'ю, блоги, статистичні дані. Також ми готові допомагати іноземним журналістам, які вирішили підготувати матеріал про ті чи інші аспекти життя півострова», - сказала координатор громадської ініціативи «КримSOS» Таміла Ташева.

 

За її словами, в червні буде запущений сайт проекту, інформація на якому буде представлена ​​на трьох мовах. Таким чином, українські та іноземні журналісти отримають майданчик, на якому буде акумульована інформація про події в Криму, а також додатковий інструмент і ресурс для своєї роботи.

 

Проект «КримInfo» реалізовується в рамках Польсько-Канадської програми підтримки демократії, яка фінансується з Програми польської співпраці для розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща і канадського Міністерства закордонних справ, торгівлі та розвитку (DFATD).

 

Громадська ініціатива «КримSOS» була створена 27 лютого 2014 року. Основними напрямками її роботи стали оперативне та об'єктивне інформування про події в Криму, надання допомоги переселенцям (юридичної, гуманітарної, консультативної і т.д.).

 

Нагадаємо, окупований Росією український півострів Крим увійшов до десятки найгірших за рівнем свободи преси за даними міжнародної правозахисної організації Freedom House.

 

«Детектор медіа»

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status