cs.detector.media
12.03.2015 18:05
До оновленого складу Громадської ради при Держкіно увійшо майже вдвічі більше діячів (ПОВНИЙ ПЕРЕЛІК)
До оновленого складу Громадської ради при Держкіно увійшо майже вдвічі більше діячів (ПОВНИЙ ПЕРЕЛІК)

До Громадської ради при Державному агентстві України з питань кіно увійшло 36 діячів. Про це у «Детектор медіа» повідомив секретар Громадської ради Тарас Ткаченко.

 

Раніше цьому дорадчому органі налічувалося 20 осіб.

 

Заявки на членство у раді подали 37 представників громадських організацій. Це кіножурналісти,  кінематографісти, і представники галузі телебачення. Зацікавилися такою діяльністю й такі організації, як «Російськомовні українські націоналісти»,  «Правий сектор. Солом'янка» та «Українська асоціація нігтьового мистецтва».

 

Як нагадав Тарас Ткаченко, у Держкіно немає повноважень ані регулювати кількість членів Громадської ради, ані відмовити в участі в установчих зборах, де відбувається поіменне голосування за кожного.

 

Однин з 37-ми претендентів, Роман Кухарук з «Українського клубу» до Громадської ради не увійшов, бо був відсутній на установчих зборах 10 березня. «Його не було на установчих зборах, він себе ніяк не представив, не було довіреності від нього і ніхто його не знав.  Зав нього не проголосували на рейтинговому голосуванні всі інші кандидати», - прокоментував Тарас Ткаченко.

 

Склад Громадської ради такий:

 

Голову Громадської ради буде обрано на її наступному засіданні.

 

Нагадаємо, очолював Громадську раду кінопродюсер Володимир Філіппов. А попередній її очільник Пилип Іллєнко 13 серпні 2014 року склав повноваження у зв'язку з призначенням головою Держкіно.

 

«Детектор медіа»

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status