Ухвалені Радою закони є недемократичними - Державний департамент США

Ухвалені Радою закони є недемократичними - Державний департамент США

23:56,
16 Січня 2014
7286

Ухвалені Радою закони є недемократичними - Державний департамент США

23:56,
16 Січня 2014
7286
Ухвалені Радою закони є недемократичними - Державний департамент США
Ухвалені Радою закони є недемократичними - Державний департамент США

Державний департамент США відреагував на ухвалення Верховною Радою п’яти законів, що суттєво обмежують громадянські права та свободи громадян. Про це повідомляє «Голос Америки».

 

«США висловлюють глибоке занепокоєння тим, що Рада проштовхнула кілька суперечливих законів, не дотримавшись передбачених процедур. Деякі з цих законів обмежать право на мирні протести та свободу слова, піддадуть тиску незалежні медіа та стануть на заваді роботі НДО», - йдеться у заяві поширеній 16 січня.

 

Відповідно до тексту заяви Державного департаменту, процес і суть сьогоднішніх дій Ради примушують сумніватись у відданості України демократичним нормам.

 

Державний департамент закликає уряд України не відмовлятися від універсальних демократичних принципів.

 

«Ми закликаємо уряд України гарантувати відповідність законодавства країни озвученій Україною відданості демократичним зобов'язанням України перед ОБСЄ та бажанню її народу вільно користуватись свободою слова, зборів та об'єднань», - йдеться у заяві.

 

«Справжня демократія не може функціонувати без діалогу, компромісів, права на мирну незгоду та закони, які підтримуються народом», - нагадує Держдеп США.

 

Нагадаємо, 16 січня Верховна Рада ухвалила закон Колесніченка-Олійника, що встановлює кримінальну відповідальність за наклеп, забороняє поширення екстремістських матеріалів, посилює регулювання діяльності громадських організацій, дозволяє закривати сайти без рішення суду - на підставі рішення Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, зобов'язує реєструвати інтернет-ЗМІ, забороняє «незаконне» збирання, зберігання, використання, знищення, поширення конфіденційної інформації про правоохоронців, суддів та їх близьких родичів чи членів сім'ї, дозволяє президенту та Верховній раді достроково припиняти повноваження членів Національної ради з питань телебачення та радомовлення, а також містить низку інших норм, що обмежують права і свободи громадян.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду