Гендиректор «1+1 медіа» став учасником Ініціативи «21 листопада», яка утверджуватиме в Україні цінності Євромайдану

Гендиректор «1+1 медіа» став учасником Ініціативи «21 листопада», яка утверджуватиме в Україні цінності Євромайдану

16:24,
26 Лютого 2015
4329

Гендиректор «1+1 медіа» став учасником Ініціативи «21 листопада», яка утверджуватиме в Україні цінності Євромайдану

16:24,
26 Лютого 2015
4329
Гендиректор «1+1 медіа» став учасником Ініціативи «21 листопада», яка утверджуватиме в Україні цінності Євромайдану
Гендиректор «1+1 медіа» став учасником Ініціативи «21 листопада», яка утверджуватиме в Україні цінності Євромайдану

26 лютого в Українському кризовому медіацентрі відбулось представлення громадської Ініціативи «21 листопада», що створена для утвердження в Україні європейських цінностей та поширення у світі українських цінностей. Про це повідомляє сайт Ініціативи 2111.org.ua.

 

Як зазначається на сайті, учасники Ініціативи - видатні особистості зі сфер культури, науки, релігії, бізнесу, громадянської активності, які представляють різні професії, регіони, релігійні конфесії та етнічні групи України. Важливим обмежувальним принципом Ініціативи «21 листопада» є заборона участі в ній чинних політиків та держслужбовців.

 

Під час представлення Ініціативи відбулись також презентації проектів «Інше» - нова філософія Сергія Дацюка,  «Нова міфологія України» Валерія Пекаря,  «Еко-Парк» Олександра Ткаченка, генерального директора холдингу «1+1 медіа».

 

«Ми починаємо новий проект - "Коло 21-го листопада". Для мене - це виклик. Він не про мову, не про гроші, не про території чи політику. Не про те, що нас роз'єднує, а про те, що здатне об'єднати - про цінності. Він про нову основу життя, побудовану не так на комуністичних чи пострадянських догмах, яких не було в реальності. Так, він про те, із-за чого все почалося 21.11.13 - свободу, гідність, рівність всіх перед законом .... Про нові сенси, фільми, концерти, книги та багато іншого.

 

Цінності - це орієнтири: в житті, роботі та бізнесі. Наскільки вони важливі для успішної справи, я зрозумів, коли повернувся в "1+1" в якості гендиректора. Та, стара компанія, мало відповідала моїм уявленням про цивілізований медіа-бізнес. Будувати його ми почали вже з новою командою і відразу взялися за пошук наших цінностей. Так, - не за зміну сітки мовлення і навіть не за кращі новини. Все це дійсно важливо, але без загальних ідей і цінностей виходить так собі», - написав Олександр Ткаченко у своєму Facebook.

 

За його словами, Євромайдан провів чітку межу між радянським минулим і європейським майбутнім.

 

«Цей шанс ми не можемо упустити. Занадто дорогого тепер коштують ці слова - свобода, честь, справедливість, рівність. Ми не тільки має право вимагати дотримання цих очікувань від політиків, а й самі можемо зробити багато чого. Для того, щоб нові європейські цінності стали невід'ємною частиною нашого з вами життя, стали своєрідним мірилом для нового суспільства і зібралися разом громадянські активісти, представники культури, бізнесу, вчені, релігійні діячі. Ми різні, але хочемо одного - вільної, процвітаючої, європейської України в реальному житті. Про те, як цього домогтися, розкажуть наші проекти», - зазначає гендиректор «1+1 медіа».

 

На сайті Ініціативи «21 листопада» вказані її учасники: Володимир В'ятрович, історик, громадський діяч, голова Українського інституту національної пам'яті; Сергій Дацюк, філософ, ; Сергій Жадан, письменник; Євген Захаров, правозахисник, журналіст, публіцист, видавець; Вахтанг Кіпіані, журналіст; Андрій Курков, письменник; Руслана Лижичко, співачка, громадський діяч; Олександр Пасхавер, економіст; Мирослав Попович, філософ; Ахтем Сеїтаблаєв, режисер; Віталій Сич, журналіст; Влад Троїцький, режисер; Олександр Ткаченко, генеральний директор «1+1 медіа» та інші.

 

«Ми зібралися рік потому - 21.11.14. Рівно рік потому. Зустріли фантастичних союзників. Багато сперечалися. І сьогодні- публічний старт "Коло 21-го листопада". Попереду багато важливого, складного і головного. Хоча головне зараз - це віра в людей і країну, які готові і хочуть змінюватися. Тепер це вже необхідність. Я вірю, що у нас вийде», - написав Олександр Ткаченко.

 

Нагадаємо, StarLightMedia та Film.ua сформулювали ціннісні орієнтири, які, на думку авторів проекту, «зможуть об'єднати і повести українське суспільство вперед, разом, долаючи економічні і соціальні виклики».

 

Основою для формулювання ціннісних орієнтирів стали інтерв'ю з істориками,соціологами, психологами, лідерами думок та фахівцями з питань ідентичності. Серед опитаних, зокрема, Ярослава Верменич та Володимир Головко з Інституту історії НАН України, Андрій Длігач, Андрій Єрмолаєв та Валерій Пекар з проекту «Нова країна», організатор «Гоголь фесту» Влад Троїцький, співзасновник Українського кризового медіацентру Аліна Фролова та інші. Усі інтерв'ю проводилися у січні-лютому 2015 року. Загалом на сьогодні перелік експертів проекту включає 26 осіб. За словами організаторів проекту, зараз він вийшов на етап громадських слухань і свої пропозиції щодо остаточного формулювання ціннісних орієнтирів України можуть подати усі бажаючі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду