Редактора російського видання ComputerBild звільнили за блоги про майдан

Редактора російського видання ComputerBild звільнили за блоги про майдан

11:59,
23 Лютого 2014
7203

Редактора російського видання ComputerBild звільнили за блоги про майдан

11:59,
23 Лютого 2014
7203
Редактора російського видання ComputerBild звільнили за блоги про майдан
Редактора російського видання ComputerBild звільнили за блоги про майдан

Редактор журналу ComputerBild видавничого дому «Бурда» (Німеччина) у Росії Дмитро Шульгін заявляє, що його звільнили з роботи за пости у Facebook, у яких він підтримував майдан.

 

Зокрема, 19 лютого журналіст висловив обурення, що 99,9% росіян підтримують фашистські гасла, розхвалюють Януковича й готові перевішати українців, яких поголовно називають бандерівцями.

 

«Одиниці з мільйонів росіян зараз підіймають свій голос за українських братів. Цей сором не змити ніколи», - зазначив Дмитро Шульгін.

 

За словами журналіста, після публікації цього поста на його адресу в інтернеті надійшли прямі погрози вбивства, а потім його протягом одного дня звільнили з роботи.

 

«Звільнили мене за один день - 20 лютого -  без вихідної допомоги. Спочатку зі мною провели бесіду і попросили написати в блозі, що мій акаунт був зламаний хакерами, і всі пости на підтримку майдану ставив не я. Приблизно, як Родніна зреклася своєї расистської картинки про Обаму», - розповів Дмитро Шульгін на своїй сторінці у Facebook. З цією історією депутата Держдуми Ірини Родніної можна ознайомитися тут

 

За його словами, після того, як він відмовився це зробити, йому наказали написати заяву за власним бажанням. «Конкретно мені було сказано, що німецький концерн повідомить про мене в посольство Німеччини, що я є екстремістом і терористом, і після мені назавжди закриють доступ до Шенгенської зони. Це була найм'якша з погроз», - розповів журналіст.

 

За словами Шульгіна, йому натякнули, що він може кінчити приблизно так, як деякі російські журналісти: «що в під'їзді мого будинку мене зустрінуть російські "тітушки" і проламають череп битою».

 

Як стало відомо Дмитру Шульгіну, добровільні помічники міліції пишуть на нього доноси в Управління з боротьби з екстремізмом.

 

Попри все це, журналіст заявляє, що не шкодує про свою позицію й продовжує підтримувати українців.

 

«Прийдіть до будь-якого московського офісу й поговоріть з людьми. Ви почуєте від переважної більшості російських просто звірячу ненависть по відношенню до українських подій, - розповів Дмитро Шульгін. -  Заклики придушити Майдан силою - це, на жаль, не лише параноя Кремля, а й бажання величезної кількості російських людей. І не тільки Путін несе пряму відповідальність за десятки убитих в Києві. Цю відповідальність за смерть невинних людей тепер з ним розділяють і громадяни Росії, які підтримали Януковича. Я назвав це фашизмом і не відмовляюся від своїх слів».

 

«Детектор медіа» звернеться по коментарі до представників видавничого дому «Бурда».

 

«Детектор медіа»

Фото - https://www.facebook.com

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду