На Луганщині спалили авто активіста «Дорожнього контролю»

16:35,
28 Вересня 2013
5095

На Луганщині спалили авто активіста «Дорожнього контролю»

16:35,
28 Вересня 2013
5095
На Луганщині спалили авто активіста «Дорожнього контролю»
Микола Найдін останнім часом займався відеозйомкою порушень з боку ДАІ і міліції

У Луганській області невідомі спалили авто активіста громадської організації «Дорожній контроль» Миколи Найдіна. Про це з посиланням на активіста організації Андрія Ахматова повідомляє УНІАН.

 

Як зазначає відділі зв'язків із громадськістю ГУ МВС України у Луганській області, 27 вересня до Краснодонського райвідділу міліції звернувся 40-річний громадянин із заявою, що у дворі його будинку в селв Хрящувате горить автомобіль. З місця події вилучено кузов підпаленого автомобіля. Даний факт внесено до ЄРДР і кваліфіковано за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодекси України «Умисне знищення або пошкодження майна». Проводиться досудове розслідування.

 

В інтерв'ю УНІАН пан Ахматов повідомив, що підпал був здійснений близько 22.30. За його словами, Микола Найдін останнім часом займався виявленням порушень з боку ДАІ і міліції і фіксацією цих порушень на відеокамеру. Зокрема, на  його камеру були зняті моменти і недавнього резонансного конфлікту між водіями таксі і співробітником міліції у Станично-Луганському районі, коли міліція відмовлялася приймати заяви від громадян.

 

Це не перший інцидент з активістами та журналістами «Дорожнього контролю». 23 квітня невідомі спалили авто Андрія Ахматова. У березні нинішнього року активіст «Дорожнього контролю» Максим Магера відбував триденний адміністративний арешт. Таке рішення Київський райсуда Одеси виніс за ст.185 КУпАП (непокора працівникові міліції -ТК). У постанові зазначено, що 16 березня 2013 року активіст «здійснив аварійну ситуацію». На вимогу інспектора ДАІ Чабана О.П. активіст пред'явив документи, але не передав їх в руки інспектору.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 21 липня у Донецьку невідомі жорстоко побили журналіста, активіста «Дорожнього контролю» Олега Богданова біля його будинку на очах у дружини й дитини. У журналіста зламана верхня щелепа, ніс, а також наявні забої  по всьому тілі. За фактом побиття  відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 296 КК України (хуліганство, вчинене групою осіб). Обставини цих подій з'ясовуються. Того ж дня у Маріуполі (Донецька область) було побито ще одного активіста «Дорожнього контролю» Федора Добріцина.

 

Іншого журналіста «Дорожнього контролю» Віталія Косенка звинувачують у скоєнні кримінального злочину. Як ідеться на сайті організації,  після публікації «Дорожнього контролю»про те, як інспектори ДАІ Херсону намагались відібрати у водія авто, в міліції журналіста підозрюють у скоєнні злочину за састиною 1 ст.343 Кримінального кодексу - «вплив у будь-якій формі на працівника правоохоронного органу».  19 вересня пан Косенко отримав повістку щодо виклику на допит.

 

«Детектор медіа»


 

 

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду