Громадськість закликає парламент ухвалити закон №0947 щодо доступу до піблічної інформації

10:47,
4 Липня 2013
19963

Громадськість закликає парламент ухвалити закон №0947 щодо доступу до піблічної інформації

10:47,
4 Липня 2013
19963
Громадськість закликає парламент ухвалити закон №0947 щодо доступу до піблічної інформації
Законопроект зник з невідомих причин з порядку денного ВР на 4 липня

Партнерство «Новий громадянин» стурбовано зникненням з порядку денного парламенту на 4 липня законопроекту № 0947, ухвалення якого є необхідним для повноцінної реалізації нового прогресивного законодавства щодо доступу до публічної інформації. Про це йдеться у заяві партнерства.

 

«Хоча ще 1 липня, після засідання погоджувальної ради у Верховній Ради, де за розгляд та прийняття цього законопроекту висловилися керівники двох фракцій та голови трьох комітетів (детальніше), проект № 0947 був включений в розклад на цей день», - повідомляє «Новий громадянин». 

 

«Законопроект № 0947 був розроблений громадськими експертами, внесений до парламенту урядом та доопрацьований Комітетом з питань свободи слова та інформації на підставі пропозицій представників майже всіх депутатських фракцій. На підтримку ухвалення законопроекту висловилися більше 25 українських неурядових організацій, а також чотири відомі міжнародні організації у сфері свободи інформації та протидії корупції. Проект № 0947 було включено до переліку пріоритетних законопроектів для ухвалення, які підтримуються в межах Відкритої громадянської платформи, презентованої в парламенті 2 липня. Законопроект містить цілу низку положень, які спрямовані на приведення українського законодавства у відповідність до європейських стандартів, і таким чином його прийняття сприятиме європейській інтеграції України і виконанню критеріїв для підписання Угоди про асоціацію з ЄС», - йдеться у заяві.

 

Партнерство «Новий громадянин» закликає розглянути на пленарному засіданні 4 липня законопроект № 0947 та схвалити його в другому читанні та в цілому в редакції, запропонованій профільним комітетом Верховної Ради.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду