У кримського політв’язня Енвера Аметова у в’язниці загострився гепатит B

У кримського політв’язня Енвера Аметова у в’язниці загострився гепатит B

12:01,
30 Серпня 2024
316

У кримського політв’язня Енвера Аметова у в’язниці загострився гепатит B

12:01,
30 Серпня 2024
316
У кримського політв’язня Енвера Аметова у в’язниці загострився гепатит B
У кримського політв’язня Енвера Аметова у в’язниці загострився гепатит B
Дружина вперше за п’ять з половиною років зустрілася з Енвером на тривалому побаченні

У незаконно засудженого на 13 років ув’язнення кримськотатарського активіста Енвера Аметова серйозно погіршилося здоров’я у в’язниці №2 Єльця Липецької області Росії. У чоловіка загострився гепатит В, він схуд на 15 кілограмів.

Про це  повідомила дружина бранця Кремля Галина Аметова, передає «Кримська солідарність».

Дружина вперше  за п’ять з половиною років зустрілася з Енвером на тривалому побаченні.

«Коли я побачила його, білки очей у нього були просто жовтого кольору з судинами, що лопнули»,— розповіла Галина.

Уже після побачення кримський татарин телефоном повідомив, що йому призначили приймати сілібінін — підтримуючий препарат при хронічних патологіях печінки. Після курсу ліків мали призначити аналізи, але цього не зробили.

Також дружина політв’язня зазначила, що з моменту взяття під арешт, ще в СІЗО Новочеркаська, в Енвера посилилися напади болю в шлунку. Йому робили ін’єкції, оскільки пігулки не допомагали. Загострилися в чоловіка проблеми із зубами та погіршився зір.

27 березня 2019 року в окупованому Криму у мікрорайонах Кам’янка та Строганівка Сімферополя одночасно пройшли наймасовіші обшуки у будинках кримських татар. Через величезний обсяг матеріалів кримінальну справу із 25 учасників розділили на п’ять п’ятірок підсудних. Серед затриманих більшість — громадянські журналісти чи громадські активісти.

У листопаді 2022 року Південний окружний військовий суд визнав кримськотатарських активістів, серед яких був Енвер Аметов, винними у терористичній діяльності та спробі захоплення влади. Аметова та Яшара Муєдінова засудили до 13 років колонії суворого режиму, громадянських журналістів Руслана Сулейманова, Рустема Шейхалієва та Османа Аріфмеметова – до 14 років.

У лютому 2024-го апеляційний військовий суд підмосковної Власихи залишив цей вирок чинним. Протягом усього процесу обвинувачувані не визнавали себе винними та заявляли, що вважають своє переслідування політичним.

Нагадаємо, що засудженого на 13 років позбавлення волі 60-річного політв'язня Руслана Нагаєва вивезли до тюремної лікарні при в'язниці №1 міста Верхньоуральська Челябінської області. Йому терміново потрібна операція. Про це повідомила дружина Руслана Зарема Нагаєва.

Фото: Кримська солідарність

Читайте також
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду