Політв'язень Руслан Нагаєв терміново потребує операції, — дружина

Політв'язень Руслан Нагаєв терміново потребує операції, — дружина

11:53,
29 Серпня 2024
313

Політв'язень Руслан Нагаєв терміново потребує операції, — дружина

11:53,
29 Серпня 2024
313
Політв'язень Руслан Нагаєв терміново потребує операції, — дружина
Політв'язень Руслан Нагаєв терміново потребує операції, — дружина
У кримського татарина є хронічне захворювання, яке зараз перейшло у запальну стадію

Засудженого на 13 років позбавлення волі 60-річного політв'язня Руслана Нагаєва вивезли до тюремної лікарні при в'язниці №1 міста Верхньоуральська Челябінської області. Йому терміново потрібна операція. Про це повідомила дружина Руслана Зарема Нагаєва, передає «Кримській солідарності». 

Зазначається, що у кримського татарина є хронічне захворювання, яке зараз перейшло у запальну стадію.

За словами Зареми Нагаєвої, її чоловіка вже двічі вивозили до тюремної лікарні на лікування — протягом місяця, але допомогли лише послабити симптоми. Вузький фахівець, який міг провести обстеження, Руслана так і не оглянув.

Тільки після того, як родина Нагаєвих запросила до тюремної лікарні приватного лікаря, він діагностував, що Руслан має запалення і потребує медичного втручання, повідомила дружина політв'язня.

За кілька днів після лікування в лікарні Руслана повернули до в'язниці, але у нього стався напад. Його знову вивезли до лікарні ФСВП та провели лікування, проте воно не допомогло.

Зарема Нагаєва зазначила, що, швидше за все, чоловіка оперуватимуть вже не в тюремній, а в міській лікарні. Про конкретну дату операції їй невідомо. Зараз Руслан почувається задовільно, зауважила його дружина.

Раніше Руслан Нагаєв не раз заявляв, що йому потрібна допомога вузького лікаря-фахівця, проте адміністрація в'язниці залишила його прохання поза увагою. Політв'язень страждав від високого артеріального тиску та болів у нирках та протягом півтора року не отримував у в'язниці необхідного лікування.

Руслан Нагаєв — підприємець з Алушти. Він учасник «Алуштинської справи Хізб ут-Тахрір». Його та ще чотирьох кримських мусульман затримали в Криму 10 червня 2019 року після обшуків у їхніх будинках, також звинувативши в участі в ісламській політичній партії «Хізб ут-Тахрір». Нагаєва засудили до 13 років ув’язнення.

Нагадаємо, що стан громадянського журналіста Амета Сулейманова, якого Росія засудила до 12 років ув'язнення, значно погіршився після вироку та етапу до Володимирського централу — йому терміново потрібна операція із заміни серцевого клапана.

Фото: Кримська солідарність

Читайте також
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду