На Донеччині під час виконання бойового завдання загинув активіст Яр Батог

На Донеччині під час виконання бойового завдання загинув активіст Яр Батог

15:53,
13 Серпня 2024
15672

На Донеччині під час виконання бойового завдання загинув активіст Яр Батог

15:53,
13 Серпня 2024
15672
На Донеччині під час виконання бойового завдання загинув активіст Яр Батог
На Донеччині під час виконання бойового завдання загинув активіст Яр Батог
Загибель воїна підтвердила ДНК-експертиза.

На Донеччині під час бойового завдання загинув громадський активіст, волонтер та захисник України Яр Батог. Про це повідомила Сосницька громада у фейсбуку.

«ДНК-експертиза підтвердила — загинув 27-річний захисник України із Сосниці. Яр був не лише героєм, який став на захист нашої країни, а й людиною з великим розумом і світлими перспективами. Його життя, сповнене досягнень і планів на майбутнє, було обірване занадто рано. Вся Сосницька громада висловлює співчуття сім’ї та всім рідним військового», — йдеться у повідомленні громади.

Там додають, що у мирний час Батог працював у трьох організаціях: у міжнародній правозахисній організації «Міжнародна амністія», в Гаазькому центрі стратегічних досліджень (Нідерланди) та НЕК «Укренерго» в Києві.

Народився активіст 15 липня 1997 року на Чернігівщині, у місті Сосниця. Здобув середню освіту із золотою медаллю у відомій Сосницькій гімназії імені Олександра Довженка. Відтак став студентом Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка, де 2018 року отримав диплом бакалавра з відзнакою.

Крім того, Яр Батог вивчав політичні науки в Гранадському державному університеті (Іспанія).

Активіст складав іспити та проходив конкурсний відбір на навчання у два закордонні університети: Колумбійський університет у Нью-Йорку та Джорджтаунський університет у Вашингтоні (США). У результаті був зарахований до обох закладів одночасно, але звернувся з проханням надати відтермінування в навчанні. Керівництво університетів задовольнило прохання військовослужбовця.

Проте 10 липня 2024 року під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Нью-Йорк Донецької області Яр Батог загинув.

У 2023 році він був нагороджений почесним нагрудним знаком головнокомандувача Збройних сил України «Золотий хрест», отримав посвідчення «Учасник бойових дій» та нагрудний знак «Ветеран війни — учасник бойових дій».

Цьогоріч захисник був нагороджений почесною відзнакою Президента України — орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

У загиблого військового залишилися мама, тато та дві сестри.

Прощання з Яром відбудеться в Києві 15 серпня з 10:00 до 12:00 за адресою: вул. Заболотного, 21 (зала прощань біля моргу).

Фото: Катерина Кістол / фейсбук 

Читайте також
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду