Курс про історію українського громадянського суспільства опублікували англійською

Курс про історію українського громадянського суспільства опублікували англійською

14:29,
24 Липня 2024
575

Курс про історію українського громадянського суспільства опублікували англійською

14:29,
24 Липня 2024
575
Курс про історію українського громадянського суспільства опублікували англійською
Курс про історію українського громадянського суспільства опублікували англійською
Закордонна аудиторія може дізнатися про природу українських революцій, феномен масового опору та цінності, що спонукають українців діяти.

На міжнародній освітній платформі Coursera опублікували англомовний курс Ukraine: History of Civil Society про суспільно-політичні події та процеси на шляху становлення українського громадянського суспільства у період незалежності України, повідомив «Детектору медіа» Департамент комунікацій Українського інституту.

«Ми ініціювали цей курс для закордонних аудиторій, аби разом з видатними українськими та закордонними науковцями, філософами, громадськими діячами та журналістами дати ґрунтовну відповідь на питання “Хто такі українці?”. Тобто бути ближчими та більш зрозумілими для наших друзів по всьому світу», — сказав Алім Алієв, заступник генерального директора Українського інституту.

«Курс про історію українського громадянського суспільства англійською мовою, для закордонної аудиторії, є важливим кроком у поширенні правдивої інформації про Україну, боротьби з російською пропагандою», — сказала Юлія Якобі, координаторка сектору громадянського суспільства Представництва ЄС в Україні.

Українською курс вийшов цьогоріч у січні на платформі «Зрозуміло!». Його створив Фонд Східна Європа у співпраці з Українським інститутом коштом Європейського Союзу.

Серед іншого, цей курс — про передумови й перебіг Помаранчевої революції, Революції гідності, становлення й розвиток незалежних українських медіа, політичне та громадське життя кримських татар в Україні, про російські злочини на території Криму, історію українських громадянських рухів і спільнот на Сході України, повідомив Український інститут.

«Курс про історію українського громадянського суспільства для іноземців — це наш внесок у поширення знань про Україну, про сміливість, згуртованість, стійкість українців. Я сподіваюся, його подивиться якомога більше людей за кордоном, щоб краще зрозуміти, які цінності ми захищаємо, і показати, що прагнення до свободи та незалежності є частиною нашої ідентичності», — сказав Віктор Лях, президент Фонду Східна Європа.

Нагадаємо, курс безкоштовний і складається з 12 відеолекцій, вступного та фінального тестувань, містить практичні завдання.

Автор(к)и курсу — інтелектуали, правозахисники, філософи, науковці, журналісти та громадські активісти. Серед них Олександра Матвійчук, Вахтанґ Кебуладзе, Ольга Онух, Севгіль Мусаєва, Євген Глібовицький, Емілі Ченнел-Джастіс, Емма Матео, Ігор Козловський, Алім Алієв, Катерина Зарембо, Тарас Лютий, Тетяна Терен. Ведучими стали Тимофій Брік та Катерина Зарембо.

«Детектор медіа» також писав, що для неприбуткових організацій створили курс про взаємодію з медіа.

Титульне зображення: Український інститут

Читайте також
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду