«Рубрика» запустила новий формат для ГО, активістів й експертів

«Рубрика» запустила новий формат для ГО, активістів й експертів

18:58,
5 Липня 2024
485

«Рубрика» запустила новий формат для ГО, активістів й експертів

18:58,
5 Липня 2024
485
«Рубрика» запустила новий формат для ГО, активістів й експертів
«Рубрика» запустила новий формат для ГО, активістів й експертів
У новоствореному хабі «Рубрика» проводитиме події для знайомства та об'єднання навколо громадських проєктів.

3 липня медіа рішень «Рубрика» презентувало «РішенняХаб» — простір для регулярних зустрічей активістів, представників громадських організацій і профільних експертів, повідомила команда видання «Детектору медіа». Хаб пропонуватиме тему для обговорення й нетворкінгу, допомагатиме налагодити контакти та створити умови для спільних проєктів.

«Для Рубрики РішенняХаб —  не просто новий сталий формат, а складова стратегії. Наша команда націлена впливати на соціальні процеси. Для цього потрібно “зшивати” різні досвіди, експертизи та організації, стимулювати пошук точок дотику між ними, аби знаходилися спільні знаменники й рішення проблем», — сказала головна редакторка та засновниця «Рубрики» Анастасія Руденко.

Задля цього спершу розповідатимуть історії та робитимуть видимішими конструктивні кейси, збиратимуть аудиторію небайдужих людей, пояснила Анастасія. Другий крок — мережувати між собою громадські організації, включатися в адвокаційні процеси та кампанії партнерів, додала вона.

3 липня команда провела перший івент у новому форматі — зібрала десятьох готових до співпраці представників ГО та комунальних структур, повідомала «Рубрика». За результатами зустрічі учасники домовилися про онлайн-зустріч щодо екологічної відбудови, екскурсію на сміттєпереробний завод, івент по роботі з волонтерами для громадських організацій. 

Презентація "РішенняХабу"

Презентація «РішенняХабу»

Першими доступ до реєстрації на наступні події «РішенняХабу» пообіцяли членам спільноти «Рубрики», яку перезапустили восени. За деякий час реєстрація відкриватиметься для всіх, проте кількість місць буде обмеженою, додала команда «Рубрики». Дізнатися більше про спільноту і долучитися до неї запропонували тут.

Нагадаємо, в Україні запустили медіамережу для моніторингу відбудови «Вікно відновлення». У неї увійшли медіа «Східний Варіант» (Донеччина та Луганщина), «Мост» (Херсонщина), «Накипіло» (Харківщина), «Інтент» (Одещина, Миколаївщина), всеукраїнське медіа рішень «Рубрика», аналітичний центр «Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва», аналітична платформа VoxUkraine.

Фото: «Рубрика»

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду