«Різдвяне бажання — свобода». Стартувала кампанія підтримки цивільних, яких незаконно утримує РФ

12:12,
22 Грудня 2023
248

«Різдвяне бажання — свобода». Стартувала кампанія підтримки цивільних, яких незаконно утримує РФ

12:12,
22 Грудня 2023
248
«Різдвяне бажання —  свобода». Стартувала кампанія підтримки цивільних, яких незаконно утримує РФ
Правозахисна організація Центр громадянських свобод разом з проєктом Assisto, що підтримує постраждалих від воєнних злочинів, запустили акцію, щоб привернути увагу до українських цивільних, яких все ще незаконно утримує РФ.
Про це повідомляє Центр громадянських свобод.
Різдво — найкращий час, щоб нагадати про співчуття і важливість допомоги людям, які її потребують. Саме тому 22-24 грудня люди та організації публікуватимуть на своїх сторінках історії утримуваних і їхні портрети під хештегом #FreeUkrainians. Не тільки серед українського суспільства, а й серед міжнародних партнерів та неурядових організацій так планують підвищити обізнаність про проблему незаконного утримання українських цивільних Росією. А також закликати до створення дієвих механізмів для повернення наших людей.
Центр громадянських свобод та Assisto пропонують кожному охочому долучитися до кампанії та опублікувати пости в особистих соцмережах. Для цього за посиланням можна знайти тексти під різні ресурси: X (Twitter), Instagram та Facebook. Зображення для соціальних мереж доступні до завантаження за цим посиланням, а плакати для друку – за цим. Крім того, плакати можна роздрукувати та розмістити у будь-якому куточку вашого міста, де інші люди зможуть їх побачити.
Кейси цивільних відібрані Центром громадянських свобод та представлені у проєкті Prisoners’ Voice – на кожен з них отримана письмова згода рідних утримуваних на розголошення.
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду