У Києві запустили онлайн-клуб для татів

У Києві запустили онлайн-клуб для татів

18:05,
7 Квітня 2021
1606

У Києві запустили онлайн-клуб для татів

18:05,
7 Квітня 2021
1606
У Києві запустили онлайн-клуб для татів
У Києві запустили онлайн-клуб для татів
«Татоhub.Київ» — третій клуб для татів, відкритий в Україні в рамках «ЄС за гендерну рівність: разом проти гендерних стереотипів та гендерно зумовленого насильства».

Інформаційний і освітній ресурс створено для батьків Києва, які хочуть бути більш залученими та усвідомленими батьками, розподіляти побутові справи та піклування за дітьми зі своїми партнерками чи дружинами, повідомили в пресслужбі Представництва ЄС в Україні. Зазначається, що Євросоюз підтримує проєкт фінансово, а Фонд ООН у галузі народонаселення спільно зі структурою «ООН Жінки» реалізує ініціативу.

«Татоhub.Київ» — закрита Facebook-спільнота. Із моменту її запуску 6 квітня до клубу приєдналося більше 350 користувачів. В описі групи йдеться, що в ній можна дізнаватися новини Києва, повязані із дітьми, вихованням, доступністю сервісів та інших корисних для батьків речей, ділитися досвідом, обговорювати важливі питання, знайомитися із однодумцями, відвідувати вебінари, заходи, події та освітні тренінги, а також отримувати безкоштовні консультації психолога із тем батьківства, виховання дітей, спілкування із дружиною тощо.

Роботу «Татоhub.Київ» координує Українська Фундація Громадського Здоров’я в партнерстві з КМДА (зокрема, Службою для дітей та сім’ї, Київським міським центром гендерної рівності та попередження домашнього насильства, Департаментом з гендерної рівності).

«Ми  всі хочемо змін, але не поспішаємо змінюватися самі. Проект Tatohub.Київ відкриває можливості для чоловіків змінити свої звички, брати більше відповідальність за виховання дітей, домашні справи та  спільне дозвілля. За підтримки  Фонду народонаселення OOН ми починаємо новий проект, щоб разом просувати цінності відповідального татівства у місті Києві», — зазначила заступниця голови КМДА, уповноважена з питань гендерної рівності Марина Хонда.

Повідомляється, що перші два клуби були відкриті наприкінці 2020 року в Одесі і Вінниці.

«Татохаби — інструмент залучення також чоловіків до боротьби за гендерну рівність, а не лише жінок. Вони є одним з численних практичних кроків, спрямованих на підтримку рівної участі жінок та чоловіків в сімейному та громадському житті в Україні», — сказала Тетяна Шульга, радниця з гендерних питань та секторальна менеджерка в Представництві Європейського Союзу в Україні.

Павло Замостьян, заступник Представника UNFPA в Україні, зауважив: «Оскільки найближчим часом очікується ухвалення нового закону про батьківські відпустки, ми плануємо допомогти сім’ям у забезпеченні рівноваги між роботою та підтримкою батьків на всіх етапах батьківства. Ми продовжуватимемо допомагати чоловікам зрозуміти важливість їхнього залучення в виховання та піклування для успішності та добробуту дітей, а також для розширення можливостей жінок та кращих стосунків з партнерками».

На момент публікації в групі «Tatohub.Київ» анонсований перший захід — вебінар «Основи ненасильницької комунікації — як спілкуватись, щоб тебе почули» за участю психолога київського татохаба Євгена Гречаника. 

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Борис
19:07 / 07.04.2021
Напевно, все ж для "тат" чи для "татусів". Бо для "татів" - це для "крадіїв" (від застарілого "тать" - "крадій")
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду