Штаб ООС перевіряє, чи не поширили активісти закриту інформацію

Штаб ООС перевіряє, чи не поширили активісти закриту інформацію

13:54,
25 Травня 2018
1298

Штаб ООС перевіряє, чи не поширили активісти закриту інформацію

13:54,
25 Травня 2018
1298
Штаб ООС перевіряє, чи не поширили активісти закриту інформацію
Штаб ООС перевіряє, чи не поширили активісти закриту інформацію
Штаб операції Об’єднаних сил перевіряє, чи не поширили громадські активісти, які побували на передовій, інформацію з обмеженим доступом

Про це повідомляється на сторінці прес-центру штабу ООС у Facebook.

«За фактом резонансу, який викликали публікації журналістів та громадських діячів з приводу відвідування громадськими активістами однієї з військових частин в районі проведення операції Об’єднаних сил, та можливого розповсюдження закритої інформації буде проведена перевірка», – йдеться у повідомленні.

У ньому також зазначається, що посадовець, який супроводжував відвідувачів у районі бойових дій, притягнутий до дисциплінарної відповідальності.

«При підтвердженні витоку інформації з обмеженим доступом, матеріали розслідування будуть передані компетентним органам», – наголосили в ООС.

Як писали «Новини Донбасу», низка волонтерів і журналістів звинуватили блогера Мирослава Олешка в тому, що він розкрив позиції українських військових в зоні операції на Донеччині. За інформацією видання, після перебування поблизу лінії розмежування блогер виклав відео, яке потім видалив. Сам він звинувачення відкидає.

Як повідомляв «Детектор медіа», 15 травня штаб ООС пояснив ЗМІ та блогерам, чому потребує непублічності та конфіденційності. Виток інформації з району проведення операції Об'єднаних сил може стати причиною поразки та втрат серед українських військовослужбовців, попередили в штабі.

«Щодня військовослужбовці, ризикуючи власним життям, відстоюють незалежність нашої держави. При виконанні завдань щодо покращення тактичного положення військ проводиться кропітка робота з підготовки та проведення таких заходів. Під час виконання цієї важкої та небезпечної праці наших героїв, військові частини Об'єднаних сил потребують певної непублічності та конфіденційності», - наголошувалося в зверненні.

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду